"Не на відпочинок". Саакашвілі анонсував своє повернення до Одеси

"Не на відпочинок". Саакашвілі анонсував своє повернення до Одеси

Фото: УНІАН

Він зібрався очищати місто від бандитів.

Лідер партії "Рух нових сил" та ексочільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі анонсував своє повернення до Одеси.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Наступного тижня переїжджаю до Одеси. Не на відпочинок. Буду там, поки не звільнимо найприголомшливіше місто України від бандитів і не виведемо його на курс швидкого розвитку", - написав він.

Як відомо, в липні 2017 року тодішній президент УкраїниПетро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства,коли той перебував у США. До того його звільнили з посади голови Одеської ОДА. 10 вересня 2017-го Саакашвілі перетнув польсько-український кордонв оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017-го Мостиський районний суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. 

12 лютого 2018 року Саакашвілі був затриманий у ресторані в центрі Києва недалеко від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доставлений до аеропорту "Бориспіль" і відправлений на літаку до Польщі. У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень, Саакашвілі  перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей був повернутий до країни, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

Представники партії Міхеїла Саакашвілі намагалися прорватися до ЦВК

Представники партії Міхеїла Саакашвілі намагалися прорватися до ЦВК

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація