ООН допоможе Україні розібратися з "гуманітарним конвоєм" Росії

ООН допоможе Україні розібратися з "гуманітарним конвоєм" Росії

ООН готова допомогти Україні розібратися з "гуманітарним конвоєм" РФ / Фото: Reuters

Пан Гі Мун запропонував, щоб ООН долучилася до координації дій стосовно "гуманітарки", яка їде в Росії.

ООН готова долучитися до координації міжнародної гуманітарної допомоги для України. Про це йшлося в телефонній розмові президента Петра Порошенка з генсеком ООН Пан Гі Муном.

Як повідомляє прес-служба президента, Пан Гі Мун запропонував, щоб ООН долучилася до координації дій з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з метою дотримання норм міжнародного права.

Порошенко повідомив, що влада України створила міжвідомчий координаційний механізм та запевнив Пан Гі Муна в тому, що українська сторона робить все, щоб норми міжнародного права та українські процедури були дотримані.

Водночас, глава держави привітав готовність ООН долучитися до координації міжнародної гуманітарної допомоги. Пан Гі Мун зазначив, що сьогодні зростає занепокоєння щодо останнього розвитку подій в Україні.

Крім того, Порошенко також звернувся до Пан Гі Муна з тим, що існує необхідність у загостренні уваги світової спільноти на питанні викрадення українського пілота Надії Савченко, яка утримується у в'язниці в Росії. Президент попросив Пан Гі Муна у його діалозі с Росією сприяти вирішенню цього питання.

Як повідомлялося раніше, у Порошенка допускають можливість вторгнення РФ під видом "гуманітарки". В Адміністрації президента не виключають, що гуманітарний вантаж - це лише прикриття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація