Отруєних у Черкасах школярів почали відпускати додому

Отруєних у Черкасах школярів почали відпускати додому

Фото: УНІАН

Ясності у справі досі немає.

Більшість черкаських школярів, отруєних невідомою речовиною, відпустили додому, але зобов’язали наступного дня прийти за результатами контрольних аналізів. Усіх дітей обіцяють остаточно виписати до кінця тижня, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Нічого не відомо, тому й беруть уже третю добу", - каже про аналізи мати потерпілого Наталя Бровко. Її сину, 5-класнику Денису, теж дозволили заночувати вдома, але попри бажання якнайшвидше побачити рідних, сил підвестися у школяра немає. "Кров дуже багато раз брали вже – сім, ні, вісім! Ще ж крапельниця", - каде Денис Бровко. До лікарні він разом з іще 53 учнями своєї школи потрапив позавчора – всім стало зле під час ранкової лінійки. Діти один за одним відчували запаморочення та втрачали свідомість. Нині вони вже можуть спілкуватися з правоохоронцями, але ясності у справі про отруєння це не додало. "Може, в слідчих є, в нас немає припущень", - кажуть медики.

У МОЗі повідомили, що в крові та сечі постраждалих нічого шкідливого не виявили. Наразі фахівці досліджують не лише аналізи, а й зразки одягу постраждалих. Поліцейські подробиць розслідування не розкривають, і пояснюють, що поки не буде встановлена отрута, говорити про винних – зарано. "Це вже буде визначати слідчий в рамках провадження", - пояснив речник поліції. Скупі на коментарі й чиновники мерії. Там лише зізнаються, що міркують над ідеєю встановити на усіх шкільних ґанках камери спостереження.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

У черкаській школі, де напередодні отруїлись діти, оголошено карантин до завершення слідчих дій

У черкаській школі, де напередодні отруїлись діти, оголошено карантин до завершення слідчих дій

Повʼязані теми:

Наступна публікація