Полторак призначив нових командувачів у ЗСУ та ОК "Південь"

Полторак призначив нових командувачів у ЗСУ та ОК "Південь"

Фото: Міноборони України

Міністр оборони зробив декілька призначень під час поїздки на Одещину.

Міністр оборони України Степан Полторак призначив новим командувачем оперативного командування "Південь" генерал-майора Ігоря Палагнюка. Його міністр оборони представив особовому складу під час поїздки на Одещину,

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Полторак зазначив, що Палагнюк пройшов військовий шлях від командира взводу до начальника Головного командного центру ЗСУ, брав участь у бойових діях на Донбасі. До цього часу генерал-майор обіймав посаду начальника Головного командного центру ЗСУ.

Також глава Міноборони призначив новим командувачем Сил логістики ЗСУ генерал-лейтенанта Олега Вишнівського.

Фото: Міноборони України

За його словами, Вишнівський має досвід виконання завдань як на командних, так і на штабних посадах. З листопада 2017 року до цього часу був командувачем військ оперативного командування "Південь".

"Він пройшов практично шлях від лейтенанта до генерал-лейтенанта, обіймаючи різні посади і маючи відповідну підготовку та освіту. Проте, на моє глибоке переконання, головним є не те, що він має відповідну освіту, а те, що має практичний досвід. Він знає, які проблеми є в силах логістики, адже був командувачем ОК "Південь", - сказав глава оборонного відомства.

20 травня Степан Полторак подав у відставку. Втім, 6 червня Верховна рада не схвалила звільнення міністра оборони Степана Полторака з посади. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація