Правнука Коцюбинського відпустили з фронту на 150-річчя письменника

Правнука Коцюбинського відпустили з фронту на 150-річчя письменника

Чоловік після відпустки повернеться на фронт

Нащадок українського письменника хоче написати книгу про війну.

Правнуку класика української літератури дали відпустку з фронту з нагоди ювілею - 150 річчя з дня народження прадіда-класика української літератури Михайла Коцюбинського, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Правнук і онук розстріляного НКВДистами ворога народу Романа Коцюбинського Ігор уже півроку воює на Сході. Він - директор музею письменника і досі писав лише для себе, в шухляду. Але тепер припускає, що спробує написати книжку про війну. Заради хлопців, які звідти не повернулися.

В маєтку-музеї Михайла Коцюбинського саме дозріли яблука і айва. Правнук українського класика і директор його музею Ігор оглядає кожне дерево, тішиться урожаєві. У цьому саду він не був півроку.

Ігоря призвали у зону АТО у першу хвилю мобілізації. Адже 49-річний музейник ще в радянські часи закінчив військове училище. На Луганщину вирушив у складі окремої танкової бригади. Але зараз каже, що на цій посаді служити значно важче, адже на сході триває гібридна війна з неписаними правилами. А бойовий дух патріотів найбільше підточує невизначеність.

Під час останнього обстрілу Ігор втратив багатьох своїх побратимів і саме заради них, каже, можливо колись і напише книгу про війну. Але візьметься за це не раніше, ніж у країні настане мир. Захищати його він невдовзі знову вирушить на Схід.

Нагадаємо, що раніше картины Януковича передали в Национальный музей Украины

Кореспондент ТСН Наталія Тягнирядно.

Правнук Михайла Коцюбинського уже півроку воює на Сході

Правнук Михайла Коцюбинського уже півроку воює на Сході

Повʼязані теми:

Наступна публікація