Росіяни - за біопаспортами. Порошенко увів у дію рішення РНБО про посилення контролю за кордоном

Росіяни - за біопаспортами. Порошенко увів у дію рішення РНБО про посилення контролю за кордоном

Ілюстрація / Фото: УНІАН

До переліку держав міграційного ризику внесуть Російську Федерацію.

Президент Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО, яке стосується посилення контролю за в'їздом та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території країни.

Про це повідомляє його прес-служба.

РНБО доручила уряду у місячний термін забезпечити здійснення за участю СБУ комплексних заходів щодо посилення контролю за в'їздом і виїздом з України іноземців, у тому числі громадян Росії, та осіб без громадянства.

Уряду доручили удосконалення законодавства щодо порядку реєстрації місця проживання/перебування на території України іноземців, у тому числі росіян, та осіб без громадянства, які походять з держав міграційного ризику або в'їхали з території таких держав.

Кабмін має оновити перелік держав міграційного ризику, зокрема внести до нього РФ.

Уряд також має опрацювати у двомісячний строк питання механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення щодо в'їзду в Україну; здійснення перетину кордону за біометричними паспортами.

Протягом трьох місяців має бути забезпечене функціонування центрів надання адмінпослуг поблизу місць розташування контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

Від 1 січня 2018 року повинна також запрацювати національна система біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо нових правил перетину кордону

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо нових правил перетину кордону

Нагадаємо, ще в липні повідомлялось, що Україна запровадить біометричний контроль для громадян інших держав, які перетинають український кордон. Відповідне рішення ухвалили на засіданні РНБО 10 липня, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Йдеться про посилення контролю за в'їздом, виїздом та перебуванням громадян інших держав на території України. Ми запроваджуємо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон. Ми маємо зняти всі біометричні дані, включно і відбитки пальців і цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", - наголосив тоді президент. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація