Контрабандисти верхи на дельтаплані намагаються провозити цигарки на Закарпатті

Пілот літального апарату не вперше протиправно діяв на кордоні.

На Закарпатті прикордонники затримали дельтаплан, яким, ймовірно, контрабандисти нелегально перевозили тютюнові вироби.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Під час, проведення оперативно-розшукових заходів прикордонники Мукачівського загону спільно з мобільними групами, які направлені на посилення ділянки західного кордону виявили  в районі населеного пункту Домбоки малий літальний апарат типу дельтаплан. Напередодні його рух зафіксував прикордонний наряд Чопського загону на ділянці відділу "Паладь Комарівці" в сторону сусідньої Словаччини і десь через годину назад на територію України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, невідомий апарат зафіксували тепловізійні пристрої під час його зниження поблизу лінії кордону зі Словаччиною. Прикордонники прибули на місце можливого приземлення дельтаплан, де згодом затримали пілота, у якого не було документів. Чоловік уже не перший раз потрапив у поле зору правоохоронців через протиправну діяльність на кордоні.

"При огляді літального апарату встановлено, що це  двохмісний мотодельтаплан. Примітно те, що засоби навігації були  вирвані з панелі, які в подальшому знайдено на відстані близько 200 метрів від місця затримання", - йдеться в повідомленні.

Наразі тривають пошукові дії з української та словацької сторони.

Нагадаємо, у Словаччині знайшли літак контрабандистів з українським прапором.

Повʼязані теми:

Наступна публікація