Прикордонники закликають українців утриматись від поїздок до Росії

Прикордонники закликають українців утриматись від поїздок до Росії

Фото: Державна прикордонна служба України

ФСБівці здійснюють тиск на громадян України та закликають до конфіденційної співпраці.

Державна прикордонна служба радить українцям утриматися від поїздок до РФ без зайвої необхідності, оскільки російські спецслужби здійснюють фізичний та психологічний тиск на громадян України. Про це повідомив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням, російські спецслужби ведуть облік українських громадян за допомогою прикордонної бази "Каскад-Поток" та намагаються завербувати українців для конфіденційної співпраці, або ж змушують зізнатися в скоєнні дрібних злочинів, які вони не вчиняли.

У зоні ризику опинились особи, які постійно перетинають українсько-російський кордон у приватних справах, мають родичів у прикордонних районах РФ, або володіють автомобілем російської реєстрації.

Зазначається, що при спрацюванні бази "Каскад-Поток" російські прикордонники вилучають у громадян України паспорти та виводять із загального потоку для очікування прибуття старшого по зміні.

Крім того, російські прикордонники відбирають мобільні телефони та перевіряють вміст та контакти персональних пристроїв.

"Під час опитування спецслужби залякують українських громадян та погрожують заборонити в'їзд на територію РФ. Іноді трапляються випадки вимагання грошових коштів. Здебільшого задаються питання про особисту участь в АТО або участь близьких родичів, суспільно-політичну обстановку в Україні та співпрацю зі структурами Служби безпеки України", - наголосив Слободян.

Нагадаємо, МЗС України закликає українців утриматись від поїздок до Європи на різдвяні свята. Такі заклики пояснюються підвищенням загрози терористичних атак. Зазначається, що у Німеччині і Франції міста патрулюють додаткові поліцейські патрулі.

Павло Клімкін закликав українців утриматися від поїздок до Росії

Павло Клімкін закликав українців утриматися від поїздок до Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація