Пробне ЗНО відбудеться, але за іншою процедурою, – Степанов

Пробне ЗНО відбудеться, але за іншою процедурою, – Степанов

Фото: УНІАН

Водночас він зазначив, що відповідне рішення було ухвалене через велику кількість дітей, які зареєструвалися на проходження пробного ЗНО.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що пробне ЗНО таки відбудеться. Проте в процедуру його проведення внесені зміни

Про це він розповів на пресбрифінгу Міністерства охорони здоров'я.

"У зв'язку із серйозним зростанням кількості захворювань, які ми реєструємо кожну добу вже декілька днів поспіль і погіршення епідеміологічної ситуації, особливо в деяких регіонах в умовах нашого адаптивного карантину, в Львівській області, Закарпатській, Києві та решті областей було ухвалене рішення щодо скасування проведення пробного ЗНО в закладах освіти. Форма, яка обрана на сьогоднішній день Міністерством освіти – це можливість проходження пробного ЗНО дистанційно, тобто онлайн", – заявив Степанов.

Дивіться наживо брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусу в Україні.

Опубліковано ТСН Субота, 13 червня 2020 р.

Він додав, що пройти пробне ЗНО зможуть всі охочі.

"Воно буде відбуватися в наступний спосіб: будь-яка дитина через особистий кабінет може зайти, отримати відповідну форму, отримати завдання на ЗНО, пройти це ЗНО і потім відправити на перевірку. Якщо немає такої можливості зробити це через особистий кабінет, то дитина повинна прийти до закладу освіти, де планувалося його проходження пробного ЗНО. Там його зустріне відповідний інспектор, який передасть йому зошит з формою з усіма завданнями. Він пройде ці завдання вдома і потім вже перешле це все на відповідну перевірку", – пояснив міністр.

Водночас він зазначив, що відповідне рішення було ухвалене через велику кількість дітей, які зареєструвалися на проходження пробного ЗНО.

"У нас є розуміння і ми намагалися знайти таку форму, щоб діти випробували свої сили. Загалом за даними Міністерства освіти, на проходження пробного ЗНО з української мови було зареєстровано близько 190 тисяч дітей, на на проходження пробного ЗНО з інших предметів – 170 тисяч дітей. Враховуючи велику кількість дітей, які виявили бажання це зробити, з урахуванням того, що в нас росте кількість захворювань і погіршується епідеміологічна ситуація", – підсумував Степанов.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу уряд скасував рішення про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у понеділок, 15 червня. Пробне ЗНО з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме від 25 червня по 17 липня, додаткова - від 24 липня до 10 серпня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація