Рада ухвалила закон про наближення стандартів ЗСУ до НАТО

Рада ухвалила закон про наближення стандартів ЗСУ до НАТО

Фото: Associated Press

За проголосували 229 народних депутатів.

Верховна Рада під час засідання 6 червня ухвалила в цілому "Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів".

"За" проголосували 229 народних депутатів.

Член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук зазначив, що цим законопроектом пропонується  доповнити закон Україні про оборону України новими термінами: "військова стандартизація", "військовий стандарт", "стандарт НАТО" та "стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО", а також положеннями щодо надання Міністерству оборони повноважень із забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері військової стандартизації та визначення "військова стандартизація".

Нагадаємо, що 4 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Після зустрічі глава держави запевняв, що Україна буде продовжувати європейську та євроатлантичну інтеграції і буде проводити для цього низку реформ. Президент України також висловив сподівання, що згодом Україна зможе трансформувати тісне партнерство з НАТО у повноцінне союзництво.

Зеленський у Брюсселі провів зустрічі із головами Євросоюзу та НАТО

Зеленський у Брюсселі провів зустрічі із головами Євросоюзу та НАТО

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація