Результати псевдовиборів на Донбасі є юридично нікчемними - МЗС

Результати псевдовиборів на Донбасі є юридично нікчемними - МЗС

МЗС Украъни / Фото: Reuters

МЗС закликає чинити економічний та політичний тиски на РФ.

Результати незаконних виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не мають юридичної сили та не будуть визнані світовою спільнотою.

Відповідну заяву опублікувала прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Знову наголошуємо, що результати цих псевдовиборів є юридично нікчемними, не створюють жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством. Легітимні вибори на Донбасі можуть бути проведені лише у повній відповідності до українського законодавства та стандартів ОБСЄ із забезпеченням спостереження БДІПЛ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

В МЗС заявили, що проведеня цих виборів є порушенням міжнародного права, Мінських домовленостей та суверенітету та територіальної цілісності України. Тому відомство закликає впроваджувати санкції та чинити політичний та економічний тиски на Росію. 

"Вважаємо обурливим, що Росія проігнорувала чітку позицію міжнародного співтовариства, яке засудило організацію фейкових "виборів" та закликало до їх скасування. Росія несе повну відповідальність за ці незаконні дії та руйнівні наслідки для мирного процесу", - додали в МЗС.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей тривають незаконні вибори "глав" та "депутатів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація