Самотній верблюд у снігах Тернопільщини розбурхав соцмережі

Самотній верблюд у снігах Тернопільщини розбурхав соцмережі

Фото: Facebook/Олександр Тодорчук

Фото тварини з’явилося в інтернеті та обурило і розчулило українців.

Інтернет-спільноту збурило фото тварини, яка випасається на снігу на Тернопільщині. Світлина з інформацією про те, що мандрівний цирк залишив верблюда зимувати на стадіоні, швидко розійшлося соцмережами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Фото з верблюдом на засніженому полі зробив перехожий, який проходив повз стадіон. "Побачив, що верблюд стоїть на воротах, сфотографував суто для себе, скинув в інтернет з підписом "воротар від бога", - розповів житель Хоросткова Степан Давидяк. Однак світлина не так розмішила, як нажахала юзерів, котрі почали лаяти мандрівні цирки за жорстоке поводження із тваринами.

Мережу сколихнуло фото верблюда на засніженому стадіоні Тернопільщини

Мережу сколихнуло фото верблюда на засніженому стадіоні Тернопільщини

Працівники такого цирку Анна і Богдан лишилися зимувати у Хоросткові разом із верблюдом і ламою, тож залишеними тварин не вважають. Для них підготували дерев’яні плити для ночівлі, а вдень вигулюють на свіжому повітрі. Касир шапіто пояснює, зима для пересувних цирків – це завершення сезону, тож зазвичай артисти роз’їжджаються, а тварини і майно лишаються там, де їх застав перший сніг.  "Тварини з нами, ми їх доглядаємо, ображати ніколи їх не даємо", - запевняє Анна Кальмук.

Міська рада Хоросткова виділила для чотирилапих гостей міста криті вольєри, але через багнюку верблюд і лама не можуть здолати спуск на виході зі стадіону. "Ми б хотіли на Миколая, щоб гарно його вбрати, помити, відчистили – і щоб для наших діток був такий гарний в центрі сюрприз. Там того року ми санями дітей возили, а цього року ми запланували, щоб був верблюд", - пояснила керівник комунального підприємства Любомира Іванісік.

Доглядальники кажуть, що це цілком можливо, бо 7-річна Лана важить майже тонну, тож на ній катають не лише дітей, а й дорослих – між її горбами тепло і майже не лячно. У маленькому Хоростові більшість жителів верблюдів ніколи не бачила, тож Лана вже стала місцевою зіркою

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Повʼязані теми:

Наступна публікація