СБУ показала план бойовиків зі знищення лайнера "Аерофлоту"

СБУ показала план бойовиків зі знищення лайнера "Аерофлоту"

Airbus 320 «Аерофлоту» / Фото: instagram.com/sergey_galibin

Маршрути рейсів МН-17 і AFL-2074 перетинаються в небі над Первомайським.

Служба безпеки України виклала в мережу ряд документальних доказів, які свідчать про намір бойовиків збити літак "Аерофлоту", а не малайзійський Boeing-777.

Так, на наданих СБУ матеріалах видно місце перетину основних маршрутів рейсів МН-17 і AFL-2074, які проходять в небі недалеко від селища Первомайське, що знаходиться поряд з Донецьком. Але варто зазначити, що недалеко від міста Торез існує населений пункт з аналогічною назвою, поруч з яким і була позиція "Бука" терористів.

Перетин маршрутів рейсів МН-17 і AFL-2074 / Фото: СБУ

У розмові бойовиків, яка була перехоплена СБУ, один з бойовиків на прізвисько "Хмурий" віддає наказ супроводжувати ЗРК "Бук" до району населеного пункту з назвою Первомайське, крім того, "Хмурий" вказує, що дане місце знаходитися недалеко від Донецька, де "за мотелем не доїжджаючи Горностаївської" розміщувалася пускова установка.  

Точні інструкції з місцем розташування "Бука" чути на 3:26

Проте, судячи з усього, бойовики переплутали назву населених пунктів і поїхали в селище Первомайське, яке знаходиться в 70 кілометрах від Донецька, замість необхідного місця у 20 кілометрах.  

Розташування "Буку" у Донецьку. «Необхідне» Первомайське на півночі Донецька / Фото: Google Maps

З запланованого місця пасажирський літак "Аерофлота" мав бути вражений таким чином, щоб він упав на території контрольованій збройними силами. Той теракт був цинічно спланований як привід для початку відкритої агресії під масову загибель ні в чому не винних росіян ", - як передає "Українська правда", сказав Наливайченко.

Як вважають в СБУ, за планом керівництва РФ, вторгнення було заплановано на 18 липня, але помилка екіпажу ЗРК "Бук" перекреслила ці плани. Варто зазначити, що самі терористи, на думку Валентина Наливайченка, могли й не знати про справжню мету і отримували інформацію про політ військово-транспортного літака.

Нагадаємо, з'явилося відео затримання мера Луганська бійцями "Айдару".

Повʼязані теми:

Наступна публікація