Синоптики попередили про підняття рівнів води на річках західних областей України

Синоптики попередили про підняття рівнів води на річках західних областей України

Фото: УНІАН

У регіоні очікуються сильні зливи, через які річки вийдуть з берегів.

На Західній Україні протягом найближчих днів прогнозується підняття рівнів води у річках.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

"24 травня у зв'язку з добiганням паводкової хвилі на ділянці Днiстра Галич - Залiщики очiкується пiдйом рiвнiв води на 1,3 – 1,8 м над рiвнями на 8 год 22 травня без загрози негативних наслідків", - йдеться у повідомленні.

За даними синоптиків, також у першiй половинi 24 травня на Днiстрi в створі поста Залiщики у Тернопiльській області очiкується проходження максимального рівня паводку висотою 400 - 450 см над нулем поста (рiвень води на 8 год 23 травня становила 291 см) з максимальною витратою води 450 - 550 м3/с.

"У зв'язку з очiкуваними сильними зливами 24 - 25 травня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра в межах Львiвської та Iвано-Франкiвської областей очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках рiчок до 2,0 м над рiвнями 23 травня на 8 год", - зазначили в Укргідрометцентрі, додавши, що подекуди можливий вихiд води на заплаву.

Також повідомляється, що під час сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення селей.

"24-25 травня на рiчках Закарпатської областi очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,5 м, в нижніх течiях р. Боржава та р. Латориця – 2,0-3,0 м, з можливим виходом води на заплаву. В місцях сильних злив можливе: формування значного мiсцевого стоку із загрозою пiдтоплення понижених територій; швидкоплинне пiдняття рiвнiв води на малих водотоках на 0,5-1,0 м; утворення селевих потоків", - підсумували синоптики.

Нагадаємо, раніше на Рівненщині брудна вода затопила салон автобуса з пасажирами. Вони були змушені стояти на сидіннях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація