Сотні заробітчан утворили черги на українсько-польському кордоні

Сотні заробітчан утворили черги на українсько-польському кордоні

Фото: ДПСУ

"Шегині" - єдиний пішохідний пункт пропуску на західній Україні.

У суботу, 27 лютого, понад сотня осіб зібралися у черзі на пішому переході у Шегинях на українсько-польському кордоні. Фото величезних черг з‘явилося у Мережі.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 1 березня. 

Люди понад п'ять годин стояли впритул одне до одного, здебільшого вони були без масок. Українські прикордонники кажуть, що такі черги на пішохідному пункті пропуску на вихідних - це типове явище, адже його обирають для перетину кордону заробітчани з усієї України. 

"Накопичення людей відбувається у зв’язку з тим, що це є один єдиний пішохідний пункт пропуску на західній Україні. Людям потрібно потрапили до Польщі у понеділок. Саме  вони виїжджають під час вихідних", - каже речниця Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Новини України: сотні українських заробітчан утворили черги на кордоні з Польщею

Новини України: сотні українських заробітчан утворили черги на кордоні з Польщею

За словами подорожніх, польські прикордонники і митники завжди ретельно перевіряють документи, а в час пандемії їхня пильність у рази більша. Крім того, через карантинні обмеження не курсує потяг до Перемишля, тому люди змушені перетинати кордон пішки. Додам, у неділю пообіді черги вже майже не було.

Як повідомлялося, польський уряд через стрімке зростання захворюваності на коронавірус до кінця цього тижня змінить правила в'їзду до країни. перетин кордону як на західному, так і на південному напрямах будуть дозволяти лише за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Якщо його не буде, то потрібно буде відправитися на обов'язковий карантин. Самоізоляція триватиме десять днів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація