Суддю у справі Януковича відправили на курси підвищення кваліфікації

Суддю у справі Януковича відправили на курси підвищення кваліфікації

Фото: УНІАН

Служителя Феміди тимчасово відсторонили від посади.

Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Оболонського районного суду Києва Костянтина Васалатія, який виносив вирок екс-президенту Віктору Януковичу, та зобов'язала його пройти курси підвищення кваліфікації.

Про це повідомили у прес-службі ВРП.

"Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення притягнути суддю Оболонського районного суду міста Києва Васалатія Костянтина Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у вигляді подання про тимчасове, терміном на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації щодо суддівської етики та застосування цивільного процесуального законодавства і подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, за даними ВРП, раніше суддю Васалатія неодноразово притягували до дисциплінарної відповідальності за порушення суддівської етики.

Нагадаємо, 24 січня президента-втікача Віктора Януковича засудили до 13 років ув'язнення за держзраду. Його звинуватили у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація