У харківських ресторанах почали боротьбу з кальянами

У харківських ресторанах почали боротьбу з кальянами

Фото: flickr.com

Власників закладів штрафують і погрожують позбавленням ліценцій

Куріння у харківських ресторанах заборонено, але там відвідувачам пропонують цілі кальянні меню. Боротися з цим вирішили працівники держспоживслужби. Вони рушили в рейд закладами міста, йдеться в ТСН.12.00.

І кальян, і сигарети у ресторанах однаково поза законом, переконують чиновники.  

«Заборонено куріння в розважальних закладах та місцях загального користування тютюну, кальянів та електронних сигарет», – каже заступник начальника держпродспоживслужби в Харківській області Олександр Гордін.

Попри те, що цей закон діє вже 6 років, кальяни інспектори знаходять  під час рейду у першому ж закладі. Цей дим шкодить організму так само як і куріння сигарет, стверджують лікарі.

«Найбільша проблема - це вдихання гарячого повітря, на яке діафрагма реагує спазмом. Загрожує хронічною дисфункцією в організмі, яка рано чи пізно призведе до розвитку захворювання», - каже лікар.  

В ресторанах Харкова заборонили курити кальян

В ресторанах Харкова заборонили курити кальян

Галина Булгакова живе по сусідству з кафе, де пропонують кальяни. Впевнена, що саме через них вона втратила голос. Її кривднику, власнику кафе, загрожує штраф.

Рішенням комісії дерспоживслужби, йому належить виплатити штраф у три тисячі гривень. Олексій Попенко показує заклад і запевняє, курити тут тепер не будуть. В іншому закладі-порушнику кальяни і досі на місці. Проте зараз їх не використовують, запевняють працівники кафе.

Втім, пропозицій у любителів кальяну в місті більш ніж достатньо, в цьому ТСН переконується, відвідавши найближчі заклади. В одному з барів першим дають кальянне меню і лише на запитання  про їжу переказують чим можуть нагодувати. В іншому, де кальяни вже стоять на столиках,  розповідають про акцію з безкоштовним кальяном.

Якщо заклад тричі спіймають на порушенні закону про куріння, його власника можуть позбавити ліцензії, попереджають у держспоживслужбі. І обіцяють, що рейди ресторанами відтепер будуть регулярними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація