У Ізмаїлі виявили заражені артезіанські свердловини

У Ізмаїлі виявили заражені артезіанські свердловини

Фото: УНІАН

Дослідження питної води у місті тривають.

В ураженому кишковими хворобами Ізмаїлі збудник інфекції виявили у деяких артезіанських свердловинах, повідомляється у випуску ТСН.12:00.

Дослідження питної води у місті тривають відтоді, як п'ять днів тому запровадили надзвичайний стан. Чи забруднені свердловини обслуговують підприємства, чи це комунальний водогін - поки невідомо.

Тим часом по медичну допомогу за увесь час спалаху кишкових захворювань звернулось 588 ізмаїльців. Понад двісті досі перебувають на лікарняних ліжках. Половина - це діти.

Із Києва до Ізмаїла прибув фахівець, який має вирахувати безпечну концентрацію діоксиду хлору. Саме ним місцева влада планує знезаражувати водогін. Утім, коли почнеться ця процедура, чиновники прогнозувати не беруться.

Як повідомлялося, 18 червня Ізмаїл на Одещині перейшов на карантин внаслідок спалаху кишкової інфекції - масового отруєння місцевих жителів. 20 червня надзвичайний стан у місті подовжили на тиждень. В аптеках і крамницях різко подорожчали медикаменти та вода. Загальна кількість постраждалих від епідемії станом на 22 червня перевалила за півтисячі.

Офіційною причиною отруєння людей визнано потрапляння нечистот із вбиралень приватного сектора у міський водогін. Це могло статися внаслідок зливи, яка затопила район насосної станції та очисних споруд. Після подій в Ізмаїлі уряд вирішив проінспектувати системи каналізації та водогони по всій Україні. Відповідне доручення дав прем'єр-міністр. Він хоче, щоби повторення ізмаїльських подій стало неможливим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація