У РФ присудили затриманим українським прикордонникам два місяці арешту

У РФ присудили затриманим українським прикордонникам два місяці арешту

Архівне фото / Фото: УНІАН

Слободян вважає, що офіцерів могли захопити силою.

У Росії відбувся суд щодо двох затриманих українських прикордонників, які нібито перетнули кордон із Росією. Про це повідомив речник ДПСУ Олег Слободян.

За його словами, зустріч із російською стороною щодо українців, які потрапили до рук ФСБ, завершилася «нічим».

«Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону. Українські прикордонники письмово висловили своє заперечення в зв’язку з порушенням російською прикордонною службою протокольних домовленостей та відверто цинічною позицією», - написав Слободян на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону ...

Опубликовано Oleh Slobodyan 9 октября 2017 г.

 

За оперативною інформацією, у РФ вже відбувся суд стосовно українських прикордонників  - розгляд був за статтями щодо «незаконного перетину кордону» та «злісної непокори працівникам правоохоронного органу».

«Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наші військовослужбовці буди захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула лише це підтверджує», - наголосив він.

Слободян припустив, що на українських офіцерів чиниться тиск.

«Не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні», - додав речник Прикордонної служби.

Також під час огляду лінії кордону, у місці ймовірної «зустрічі» українських  прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали офіцерів. Слободян наголосив, що  Державна прикордонна служба спільно з МЗС буде продовжувати вимагати від російської сторони видачі українських прикордонників.

Нагадаємо, 3 жовтня два офіцери відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонзагону моніторили ділянку держкордону і приблизно о 20.00 зв'язок з ними перервався. Згодом російська ФСБ підтвердила: українців затримали. Консула до українських офіцерів не пустили. 

До двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів

До двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація