У слідчих є зачіпки в розслідуванні вбивства Шеремета - Найєм

У слідчих є зачіпки в розслідуванні вбивства Шеремета - Найєм

Фото: Reuters

Зараз активно дивляться всі відео з дня вбивства.

У слідства вже є зачіпки в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це сьогодні, 22 липня, біля будівлі Українського дому в Києві, де проходить церемонія прощання з Шереметом, заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, передає Інтерфакс.

"Наскільки я розумію, зрушення є, зачіпки є, якісь кадри, на яких щось є... Робота йде", - заявив він.

Нардеп також додав, що зараз активно ведеться слідство, а вчора вже прибула делегація ФБР.

"Наскільки я знаю, зараз активно переглядається все відео. Вчора вже була делегація ФБР, яка була присутня і при експертизі тіла, і при аналізі машини. Наскільки я розумію, зараз найголовніше завдання – це експертиза вибухівки і пристрою, який було встановлено", - зазначив він.

Він також додав, що всі сили правоохоронних органів кинуті на розслідування вбивства Павла Шеремета, "незважаючи на те, що у нас буде Хресний хід, є інші проблеми".

За його словами, до розслідування залучають колишніх співробітників правоохоронних органів, у яких є великий досвід розслідування подібних злочинів.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

В Службі безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Прытулу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація