Українські даішники упіймали на "Гарпун" вбивцю-росіянина

Українські даішники упіймали на "Гарпун" вбивцю-росіянина

Українські даішники упіймали росіянина, якого розшукував Інтерпол

Чоловік злякався тюрми та почав тікати від даішників полем.

Убивцю, якого шукає Інтерпол, упіймали на "Гарпун" українські даішники, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Система "Гарпун" в одному із сіл Дніпропетровщини зафіксувала перевищення швидкості. "Субару" мчала дорогою зі швидкістю майже 100 км/год. І вже за два кілометри, майже на в'їзді до Дніпропетровська, на порушника чекав екіпаж ДАІ.

Порушників інспектори ДАІ зупинили і впізнали водія. Чоловіка вже півроку як розшукували російські правоохоронці за підозрою у вбивстві.

Інспектор ДАІ Євген Белан зізнається, що одразу впізнав чоловіка з розшуку. Його фото в базі Інтерполу з'явилося три дні тому: "Я побачив, згадав орієнтування і вирішив ще перевірити, хоча вже знав, що це саме та людина, яку ми шукаємо".

Убивцю, якого шукає Інтерпол, затримали українські даішники

Убивцю, якого шукає Інтерпол, затримали українські даішники

Даішники кажуть, що 24-річний водій та троє його пасажирів поводилися спокійно, допоки документи не почали перевіряти по базах. "Спочатку адекватно поводився, а потім сказав, що піде за паспортом в автомобіль, і намагався сховатися", - розповів інспектор ДАІ Валентин Литвиненко.

Розшукуваний намагався втекти від даішників полем. Кажуть, що біг він швидко. "Я біг до останнього. Вже думав, що я його наздожену. Але не зміг наздогнати. Уже почав застосовувати зброю вогнепальну", - розповів інспектор Белан.

Затриманого лише нещодавно оголосили в міжнародний розшук. До того його півроку шукали в Росії.

Його підозрюють у вбивстві чоловіка, що сталося в Бєлгороді півроку тому. 25-річний кранівник одразу перейшов український кордон і ховався в тітки на Дніпропетровщині. Саме на її машині він і перевищив швидкість, бо хизувався потужністю мотора перед покупцями авто.

"Намагався по інтернету продати машину разом зі своєю родичкою. Приїхали покупці. І вони поїхали в Дніпропетровськ на СТО, подивитися, в якому вона стані", - розповів речник обласного УМВС Олексій Щербатов.

Ошелешених покупців, які стали випадковими учасниками перегонів, врешті, відпустили. А затриманий росіянин тепер чекатиме екстрадиції у Дніпропетровському СІЗО.

Нагадаємо, що у Миколаєві схопили чеченця, якого Росія підозрює у терактах. Чоловік втік з Росії в Україну ще на початку 2013 року.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація