В Одесі невідомі руфери зламали скульптуру на даху оперного театру

В Одесі невідомі руфери зламали скульптуру на даху оперного театру

Намагання не допустити непроханих гостей на верхівку будівлі поки що марні.

Невідомі зламали частину головної конструкції Одеського театру опери та балету. Лапу пантери, що тягне колісницю з музою Мельпоменою, знайшли на даху, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Упіймати на фото ранкове сонце між скульптурами, зробити селфі у найвищій точці одеської опери, а головне відчути приплив адреналіну – відчайдухи, ризикуючи життям, влаштовують відео та фото сесії. Пошкоджену після них лапу пантери на даху помітили випадково під час обстеження будівлі квадрокоптером. Вона відламалася і лише дивом не впала донизу. У театрі впевнені - пошкодили її любителі екстремальних кадрів, тож тепер переймаються не лише реставрацією, а й насамперед тим, як обмежити стороннім доступ на дах.

Невідомі зламали частину головної конструкції одеського театру опери та балету

Невідомі зламали частину головної конструкції одеського театру опери та балету

Любителі селфі несанкціоновано потрапляють на дах ось по пожежним драбинам по обидва боки будівлі. В театрі їх обгородили сіткою та встановили відеоспостереження, але поки відео на слід зловмисників вийти не допомогло. Вони розривають сітку, збивають замки, лізуть до драбин по фасаду. "Це пам'ятка національного значення, і звичайно, нам дуже прикро, що до неї ставляться, ну, без пошани, скажімо так", - визнає начальник служби ремонту та обслуговування будівлі театру Алла Голданова.

Руфер Андрій Польний бував на даху оперного і навіть встановлював на його найвищій точці прапор України. Однак він твердить, що справжніх руферів у місті набереться не більше десятка, і всі вони мають своєрідний кодекс честі – підкорюють висоту обережно, щоб не пошкодити цінні культурні пам'ятки. "Треба відрізняти руферів від школярів – це 9-11 клас, котрі хочуть нас наслідувати. Але вони це роблять не так, вони можуть зламати щось, можуть вибити вікно, щоби залізти. Ми ж ходимо і шукаємо рішення, як залізти, щоби нічого не пошкодити", - твердить він.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація