В Україні шахраї контролюють програму Green Сard та тероризують іммігрантів - США

В Україні шахраї контролюють програму Green Сard та тероризують іммігрантів - США

Вимагання не закінчується, коли віза видається / Фото: livejournal.com

Злочинці беруть під контроль картку і номер соціального забезпечення

В Україні програму Green Сard взяло під свій контроль організоване угрупування шахраїв, йдеться в доповіді генерального інспектора Державного департаменту США.

У доповіді описується складна схема шахрайства, що впливає на візову лотерейну програму США, а також на залякування і здирство щодо українських громадян.

Шахраї "купують, крадуть або отримують із відкритих джерел особисту інформацію про українських громадян", пише Українська правда, посилаючись на "Голос Америки".

За оцінками посольства США в Києві, злочинні групи вводять імена 80% населення Західної України в онлайн програму на отримання віз.

Шахраї після цього отримують доступ до номера підтвердження, який надається візовим заявникам онлайн і, якщо Держдепартамент США видає візу одному з заявників, тільки злочинці можуть давати хід подальшому процесу.

У доповіді говориться, що злочинці потім зв'язуються з сотнями українців, і вимагають від них підписання договору, згідно з яким переможець повинен заплатити 15 тисяч доларів, щоб отримати номер підтвердження отримання візи.

Вимагання не закінчується, коли віза видається і продовжується у США.

Злочинці беруть під контроль картку і номер соціального забезпечення іммігранта для подальшої експлуатації та загрожують також родичам іммігранта в Україні.

Раніше повідомлялося, що через комп'ютерний збій більше 22 тисяч людей помилково отримали green card США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація