В Україні з'явилося перше місто з "розумним" освітленням вулиць

В Україні з'явилося перше місто з "розумним" освітленням вулиць

Фото: Кіровоградська міська рада

Сисема OWLET дає можливість суттєво економити кошти міського бюджету. 

Кропивницький став першим містом в Україні, на території якого запроваджена система "розумного" зовнішнього освітлення OWLET.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської міської ради.

Зазначається, що місто стало і 455-им у світі, де працює така система освітлення.

"Ми маємо вже три вулиці, обладнані сучасними діодними світильниками і включеними в єдину систему OWLET. Це вулиці Ушакова, Садова, Верхня Пермська і частина Великої Перспективної – загалом 114 світлових точок. Електронна система керування дозволяє диспетчеру бачити повну картину роботи кожного світильника. У разі виходу якоїсь лампи з ладу, інформація про це відразу з'явиться на моніторі комп'ютера", - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Окрім того, він додав, що тепер є можливість дистанційно керувати кожним світильником окремо, змінювати яскравість світлового потоку в залежності від тривалості дня чи виключати частину світлоточок в нічну пору.

Також сисема OWLET дає можливість суттєво економити кошти міського бюджету. 

Нагадаємо, раніше жителі приватного секторуу Запоріжжі, змучені відсутністю освітлення, вирішили за власні кошти під'єднати стовпи до енергопостачання. Люди придбали плафони, вкрутили енергоощадні лампочки та проплатили усі роботи з освітлення вулиці. Енергетики спочатку сприйняли ініціативу "на ура". Але вже згодом звинуватили жителів у самоуправстві та відрізали дроти. 

У Запоріжжі мешканців приватного сектору знову залишили без світла

У Запоріжжі мешканців приватного сектору знову залишили без світла

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація