Вбивця дніпровських поліцейських відмовляється давати свідчення

Вбивця дніпровських поліцейських відмовляється давати свідчення

Фото: Поліція Дніпра/ Вконтакте

Олександра Пугачова вже впізнали три людини.

Підозрюваний у вбивстві двох патрульних поліцейських у Дніпрі Олександр Пугачов відмовляється давати свідчення, посилаючись на 63-ю статтю Конституції України.

Про це розповів перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Вадим Троян, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, три людини впізнали Пугачова, всього у справі опитано 37 свідків. Те, що затриманий є Олександром Пугачовим, показала дактилоскопічна експертиза. Експертиза також показала, що куля, якою був поранений підозрюваний, була випущена з пістолета поліцейського Артема Кутушева.

За словами Трояна, на момент втечі у Пугачова було два пістолети – той, який йому належав, і відібраний у поліцейського. Обидва пістолети досі не знайдені.

Заступник начальника Нацполіції також розповів, що після вбивства поліцейських на слід Пугачова вдалося вийти досить швидко, тому що він зробив помилку, яка дозволила поліцейським вийти на його квартиру і потім оперативно почати переслідування.

За словами Трояна, в квартирі Пугачова відбулися обшуки, була проведена експертиза його автомобіля. Призначено ще 23 експертизи, в тому числі ДНК.

Нагадаємо, в неділю, 25 вересня, вранці у Дніпрі біля автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла в лікарні.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини. Увечері того ж дня Пугачов був затриманий.

Стрільця ще на автовокзалі намагався затримати водій маршрутки: він блокував "Сітроен". Однак зловмисник почав стріляти і в нього. За словами Тімоніна, Пугачов зробив у його напрямку п'ять-шість пострілів.

Експерти підтвердили особу підозрюваного в убивстві двох патрульних у Дніпрі

Експерти підтвердили особу підозрюваного в убивстві двох патрульних у Дніпрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація