Бойовики вивели військовополонених рити окопи під Авдіївкою

Бойовики вивели військовополонених рити окопи під Авдіївкою

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

Українські військові вогонь по побратимах не відкривали.

Авдіївка оговтується від потужного обстрілу, який тривав напередодні вранці. Забороненим калібром там били по позиціях військових у промисловій зоні, внаслідок чого було поранено двох десантників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Остання ж ніч була тихою. Бійці пов'язують це частково із туманом та поганими погодними умовами. Та це не завадило ворогу вже над ранок відкрити вогонь із кулеметів.

Авдіївка оговтується від потужного обстрілу бойовиків

Авдіївка оговтується від потужного обстрілу бойовиків

На розім'яклому ґрунті добре видно сліди від влучань 120-міліметрових мін. Їх було разом із 82-ми щонайменше 30. Ще 20 разів прилітали важкі 122-міліметрові артилерійські снаряди. Гранатомети навіть не рахують. Стрілецька зброя не замовкає взагалі. Боєць із позивним "Брат" пояснює: як тільки на той бік заїжджає ватажок "Сомалі" Гіві – обстрілів більшає. "Людина явно приїздить для того, аби провокувати нас", - каже військовий 122-го окремого аеромобільного батальйону.

Командир укріпрайону із позивним "Байкер" тримає у руках 152-й калібр. "Оце детонатор, оце маркування – 152. Свіженький, учорашній", - каже він. Осколки від нього бійці збирають по позиції. Натомість у понеділок ворог перейшов на легшу зброю. "Пляшка пластикова там десь тріснула, щось упало, скло якесь. Довкола руїни. Вітер, дощ – воно все падає, сиплеться. Вони думають, що ми будемо лізти на них, нападати – і вони в паніці кидають гранати, з кулемета прострілюють позиції навмання", - розповідає боєць 122-го бату.

"Байкер" зізнається, що одного разу серед бойовиків побачили начебто своїх – коли чоловіки без форми рили бліндажі для терористів. "Показували тризуб, ішли й показували. В руці тримали лопату, а в іншій тризуб показували, щоб не стріляли. Позаду йшла охорона, вони на передньому краю копають окопи, позиції", - каже він. Десантник припускає, що то могли бути військовополонені. Вогонь по них не відкривали.

У суботу військові вперше після оголошення бойовиками перемир'я пережили обстріл із потужних 120-х мінометів. Напередодні ж внаслідок обстрілу в Авдіївці було поранено одного військового. А протягом понеділка, 26 вересня, бойовики 13 разів порушували "режим тиші" та обстрілювали позиції українських військових у зоні АТО на Донбасі.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація