Відкритий польський кордон спричинив затори з українського боку

Відкритий польський кордон спричинив затори з українського боку

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Мешканцям прикордонної смуги знову дозволили перетинати межу держав за спрощеною процедурою.

Опівночі поляки відновили так званий малий прикордонний рух – спрощений перетин кордону для жителів 30-кілометрової прикордонної зони. Це одразу обернулося заторами і чергами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Найбільше скупчення авто було на пункті пропуску "Шегині". Там накопичилося майже 200 машин. Черга зі 100 автомобілів спостерігалася на "Раві-Руській". Затори утворювали переважно автомобілі із польською реєстрацією, якими їздять українці. Власники мають кожні п'ять днів перетинати кордон, аби продовжити дозвіл пересування у межах України. "Я їду на закупи, щось купимо, щось привеземо, будемо щасливі", - пояснюють люди в чергах. "У нас зараз є зобов'язання перегнати машину на п'яту добу. Ну і на закупи", - кажуть мешканці прикордоння.

Польща призупинила малий прикордонний рух місяць тому через проведення в країні саміту НАТО та світових днів молоді. Тоді мешканці прикордоння влаштовували акції протесту – блокували під'їзди до пунктів пропуску. Про намір відновити його повідомив днями віце-міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Ярослав Зєлінський. Україна отримала належні документи і, відповідно до дипломатичної ноти, в ніч з 2 на 3 серпня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, мешканці прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща зможуть перетинати кордон за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху.

Поляки відновили спрощений перетин кордону для мешканців 30-кілометрової зони

Поляки відновили спрощений перетин кордону для мешканців 30-кілометрової зони

Повʼязані теми:

Наступна публікація