Відновлення роботи громадського транспорту: де запускають міські маршрути

Відновлення роботи громадського транспорту: де запускають міські маршрути

Фото: УНІАН

Від 22 травня в Україні діятиме адаптивний карантин.

Від 22 травня в Україні діятиме адаптивний карантин. Згідно з рішенням уряду, в країні відновлюють рух автобуси, маршрутки, тролейбуси та інший пасажирський автотранспорт.

Де запускають міські маршрути — у сюжеті Сніданку з 1+1.

Від 22 травня громадським транспортом знову можуть користуватися всі пасажири. Жодних спецпропусків немає, якщо йдеться про міський транспорт. Пасажирам і водіям необхідно суворо дотримуватися маскового режиму. Людей у салоні має бути не більше, ніж сидячих місць. За цим доручено стежити поліцейським. Саме рішення про відновлення роботи громадського автотранспорту оприлюднили напередодні пізно ввечері.

Приміром, на столичній автостанції поряд із центральним залізничним вокзалом до карантину часи завжди було досить людно. Тут стояли з табличками вигукували: Коростень, Бердичів, Одеса. Зараз порожньо. На воротах оголошення – закрито на карантин.

На території з десяток великих автобусів, які тут простояли два місяці. Якихось ознак того, що сьогодні запустять регулярні рейси, не має. Адміністрація закрита, охоронець сказав, що  автостанція прийматиме рейси від 1 червня. Утім, поїхати звідси можна і зараз нелегальними мікроавтобусами. 

Слід зауважити, що 22 травня – це така рамкова дата, від якої можна запускати транспорт для пасажирів у звичайному режимі. Утім, кожен регіон чи місто в себе це вирішує самостійно. По-перше, це залежить від епідеміологічної ситуації, а по-друге від готовності самого транспорту виїжджати на маршрути.

Де запускають міські маршрути і чи можна вже поїхати до іншого міста – пряме включення

Де запускають міські маршрути і чи можна вже поїхати до іншого міста – пряме включення

Київ, до прикладу, пустить міський транспорт завтра. Вочевидь, на вихідних, коли менше людей, легше буде поступово адаптувати графік. Натомість Черкаси та Одеса взагалі живуть за своїми правилами, бо там громадський транспорт і до цього їздив. У трьох областях – це Чернівецька, Волинська та Рівненська, де спалах захворюваності на коронавірус, про повний запуск транспорту не йдеться. 

Щодо міжобласних перевезень, то офіційно їх поки не відновлюють. Очікується, що автобуси та маршрутки між великими містами, зокрема обласними центрами, запустять на початку червня. Утім, все буде залежати від епідеміологічної ситуації.

Кореспондент Сніданку з 1+1 Петро Кузик.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація