Вірменія ввела заборону на імпорт української свинини

Вірменія ввела заборону на імпорт української свинини

Фото: УНІАН

У країні заборонили ввезення як свинячого м'яса, так і живих свиней і відповідного корму.

Держслужба безпеки продуктів харчування Мінсільгоспу Вірменії заборонила імпорт української свинини на територію країни.

Таке рішення було прийнято в зв'язку з необхідністю запобігти проникненню у Вірменію зареєстрованої на території України африканської чуми, поширеної серед свиней. Про це повідомляють РІА Новини Україна.

Під заборону потрапляє не тільки свіжина, але й живі свині, їхні генетичні матеріали, м'ясо диких свиней, шкури, щетина, всі види кормів для свиней та ін.

"Метою такого наказу голови Держслужби є запобігання проникнення в Вірменію зареєстрованої на території України африканської чуми серед свиней", — повідомили в відомстві з безпеки продуктів Вірменії.

У відомстві також зазначили, що інформація про наявність вірусної хвороби свиней в Україні розміщена на офіційному сайті Всесвітньої організації з охорони здоров'я тварин (OIE).

Раніше повідомлялося про декілька випадків зараження свиней африканською чумою на Волині. У кількох населених пунктах зафіксували навіть загибель тварин внаслідок хвороби. На засіданнях державних надзвичайних протиепізоотичних комісій вже затвердили план з ліквідації чуми.

Нагадаємо, що й Россільгоспнагляд заборонив імпорт української свинини, а також живих свиней.

Заборону теж пов'язують з ризиком поширення африканської чуми свиней.

А раніше російський уряд оприлюднив перелік українських товарів, які потрапили під ембарго.

Повʼязані теми:

Наступна публікація