"Злякалися" коронавірусу: у Сумах двом лікарям оголошено підозру у смерті жінки

"Злякалися" коронавірусу: у Сумах двом лікарям оголошено підозру у смерті жінки

Фото: УНІАН

Пацієнтці з цукровим діабетом відмовили у госпіталізації, бо підозрювали COVID-19.

У Сумах оголосили підозру двом лікарям обласної лікарні, які відмовили в госпіталізації тяжкохворій пацієнтці. У прокуратурі вважають, що саме це призвело до смерті 78-річної жінки.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок 16 лютого.

Подія трапилася торік у квітні. Жінку з ускладненим диханням, температурою та високим рівнем цукру в крові - швидка більше трьох годин возила містом. В інфекційній лікарні їй відмовили, бо експрес-тест на коронавірус був негативний.

В наступних двох медзакладах теж не ушпиталили, бо підозрювали, що пацієнтку недообстежили, і в неї все ж таки COVID-19. І лише коли лікар швидкої викликав поліцію – жінку госпіталізували, але було вже запізно.

Слідство тривало десять місяців і дійшло висновку, що жінка померла від ускладнень цукрового діабету, і її можна було врятувати, якби не дії терапевта і анестезіолога обласної лікарні.

"Експерти переконані, що життя жінку вдалося б врятувати, якби лікарі обласної лікарні надали кваліфіковану медичну допомогу. Відтак, двом лікарям Сумської обласної лікарні прокуратура повідомила про підозру у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків", - розповіла речниця Сумської обласної прокуратури Наталія Науменко.

Новини України: двом сумським лікарям, які відмовили в госпіталізації пацієнтці, оголосили підозру

Новини України: двом сумським лікарям, які відмовили в госпіталізації пацієнтці, оголосили підозру

Нагадаємо, у Львівській області померла 17-річна вагітна: чотирьох лікарів підозрюють у недбалості.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація