Після обробки 100% електронних протоколів президентом обрано Порошенка – Турчинов

Після обробки 100% електронних протоколів президентом обрано Порошенка – Турчинов

Петро Порошенко невдовзі офіційно стане президентом України / Фото: Reuters

В.о. президента підписав указ щодо підготовки до інавгурації нового глави держави.

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради в.о. президента, спікер парламенту Олександр Турчинов оголосив, що після обробки 100% протоколів виборчих дільниць в електронному вигляді п'ятим президентом України стає Петро Порошенко. Він набрав 54,7% голосів виборців.

Водночас Турчинов підписав учора указ "Про забезпечення проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного президента України".

"З метою належної організації проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного президента України, та відповідно до статті 112 Конституції України постановляю: утворити організаційний комітет із забезпечення проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного президента України", - ідеться в указі.

Протягом двох днів оргкомітет повинен затвердили план щодо організації та проведення цих заходів.

У документі також говориться про те, щоб МЗС запросило на інавгурацію іноземні делегації та представників дипкорпусу. Крім того, МВС має забезпечити додаткову охорону цього заходу.

Зазначимо, друге місце у виборчих перегонах зайняла лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, а на третій сходинці опинився народний депутат і лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація