Батальйон "Кривбас" стверджує, що Генштаб наказував наступати на Іловайськ

Батальйон "Кривбас" стверджує, що Генштаб наказував наступати на Іловайськ

За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 поранено, 128 взято в полон та 158 зниклих безвісти

Слідчі розглянуть фронтові документи.

Слідству у кримінальній справі щодо іловайських подій будуть передані документи, які свідчать про наявність наказу керівництва Генерального штабу ЗСУ та штабу АТО наступати на місто.

Про це пише УНІАН.

Куратор 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" Микола Колесник, який особисто брав участь в операції під Іловайськом та був командиром батальйону зачитав частину бойового розпорядження про Іловайськ.

"Я хочу зачитати невелику виписку з цього наказу для того, щоб усім було зрозуміло, що всі прес-конференції, анонси народних волонтерів, представників Генштабу про те, що Іловайська операція це взагалі якесь самостійне рішення Дніпропетровської обласної адміністрації або добровольчих батальйонів, не мають під собою ніяких підстав. Це все брехня", - наголосив Колесник.

За його словами, у наказі Генштабу йдеться прочісування і звільнення Іловайська від терористів.

Фронтові документи батальйон попросив передати військовій прокуратурі, щоб долучити матеріали до процесу слідства.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. Українські військові понесли значні втрати.

За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 поранено, 128 взято в полон та 158 зниклих безвісти. Разом з тим, парламентська ТСК з розслідування трагедії оцінює загальні втрати українських військ у 1 тис. осіб. Крім того, сили АТО за час боїв під Іловайськом втратили військової техніки на майже 300 млн грн.

За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків та військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тис осіб.

14 серпня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що для розслідування Іловайської трагедії та встановлення винних потрібно ще декілька місяців, щоб отримати загальну оцінку театру бойових дій періоду за червень - початок вересня 2014 року.

Нагадаємо, що розпочався суд над екс-комбатом "Прикарпаття", якого вважають одним із винних в Іловайській трагедії.

ГПУ оприлюднила повний список загиблих під Іловайськом військових і міліціонерів

ГПУ оприлюднила повний список загиблих під Іловайськом військових і міліціонерів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація