Бійці 30-ої бригади викопали траншеї-лабіринти і стежать за діями противника

Бійці 30-ої бригади викопали траншеї-лабіринти і стежать за діями противника

На передовій облаштовується 30-та бригада ЗСУ

На передовій бійці вартують під вітром і холодним дощем, але ніхто з них не скаржиться.

На лінії фронту облаштовують свої позиції бійці 30-ої бригади Збройних сил України. Від них до Луганська приблизно 70 кілометрів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Через негоду проїзних звичайними колесами автомобільних шляхів на передову немає. Однак хлопці мусять стояти цілодобово під холодними квітневими дощами та скаженим степовим вітром.

Зарилися і окопалися за усіма правилами військової науки. Зробили лабіринти окопів, глибокі траншеї на передових позиціях, встановили кулемети і протитанкові ракетні системи. Адже ситуація на передовій вимагає максимальної пильності.

Дистанція з ворогом – 1650 метрів. Бойовиків можна розгледіти навіть неозброєним оком.

Пильніше ж спостереження виявляє, що керують діями противника професійні російські офіцери. Однак поки панує перемир'я, в наступ ніхто не йде.

Ситуація на передовій вимагає максимальної пильності

Ситуація на передовій вимагає максимальної пильності

Довколишні поля вкриті вирвами від артилерійських розривів та підбитою технікою. Висуватися туди не рекомендовано, бо це небезпечно.

Туди виходять сапери – розчищати територію від мін і розтяжок. Побратими прикривають цю роботу та уважно стежать за рухами на протилежній стороні.

"Поки шо ні вони до нас, ні ми до них – не ходимо. Візуальне спостереження. Вони обладнують позиції – ми обладнуємо позиції", - розповів командир підрозділу 30-ої механізованої бригади з позивним "Гном".

Хлопці мріють про дім, але збираються повернутися туди не раніше, ніж закінчиться війна. Без зайвого пафосу кажуть, що готові носити форму та зброю стільки, скільки буде потрібно для української перемоги.

Як уже повідомлялося, на Донбасі заміновані десятки квадратних кілометрів, сапери кажуть про кілька років роботи.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація