Бойовики відновили обстріл луганського напрямку фронту. Дайджест АТО

Бойовики відновили обстріл луганського напрямку фронту. Дайджест АТО

Фото: Reuters

Ворог намагається тримати в напрузі українських військових.

На Сході України бойовики незаконних збройних формувань продовжують наносити вогневі удари по силам АТО із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

На цей час зафіксовано 33 обстріли.

Про це у Facebook інформує прес-центр АТО.

Вогневі удари противника на донецькому напрямку було спрямовано по укріпленням українських захисників у Луганському, Майорську, Авдіївці, Опитному, Новгородському.

Особливо гаряче було в Зайцевому. Тут впродовж півтори години проросійські найманці випустили аж 158 мін калібру 120 та 82 міліметри. Також ворожі міни прилітали на позиціям українських військ в районі Авдіївки. Окрім того тут ворог використовував проти сил АТО автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю. Та, його зусилля спровокувати українську армію на відкриття вогню у відповідь зі зброї калібру більше 80 мм, - в черговий раз виявилися марними. Українські солдати змогли утримати свої позиції використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та кулемети великого калібру.


На луганському напрямку бойовики відновили обстріли українських позицій. Зокрема, поблизу Щастя в українських бійців цілив снайпер, а в Новозванівці - ворожий кулемет великого калібру.

Схожа ситуація мала місце і на маріупольському напрямку, а саме в Широкіному.


Інтенсивність та характер обстрілів позицій сил АТО вказує на намагання бойовиків тримати в напрузі військовослужбовців Збройних Сил України уздовж всієї лінії розмежування.

Нагадаємо, в авдіївській промзоні бойовики намагаються загнати бійців у міні-котел. Ворог, засмучений від того, що проґавив "промку", майструє для бійців смертоносні пастки із танкових снарядів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація