На околиці Докучаєвська бойовики кинули димову гранату в авто ОБСЄ

На околиці Докучаєвська бойовики кинули димову гранату в авто ОБСЄ

Фото: Getty Images

Повернувшись на місце інциденту, спостерігачі не знайшли решток пристрою.

На Донбасі на околиці окупованого Докучаєвська бойовики кинули димоутворювальний пристрій в авто спостерігачів ОБСЄ.

Про це повідомили у прес-службі організації.

"17 травня патруль СММ у складі п'ятьох співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на північно-східній околиці підконтрольного "ДНР" м. Докучаєвськ (30 км на південний захід від Донецька), рухаючись у західному напрямку позаду зеленої вантажівки військового типу (КАМАЗ-4350) з номерними знаками ДК-1823", - йдеться у звіті.

За даними патруля Місії, у задній частині вантажного відсіку вантажівки перебували шестеро чоловіків у формі військового типу.

"О 13:47, коли перший автомобіль патруля СММ перебував на відстані 50 метрів від вантажівки, спостерігачі побачили, як один із тих чоловіків кинув пристрій невстановленого типу (ймовірно, димову гранату), який упав приблизно за 10 метрів перед першим автомобілем СММ", - заявили в ОБСЄ, додавши, що пристрій горів, утворюючи білий дим.

Також повідомляється, що патруль СММ обминув його, перегнав вантажівку і поїхав до найближчого відомого спостерігачам безпечного місця в Докучаєвську.

"О 14:20 той самий патруль СММ, повертаючись на базу, зупинився на місці інциденту і побачив поряд із ним сліди горіння на асфальті та траві, але решток жодного пристрою знайти не вдалося", - резюмували у Місії, зауваживши, що патруль врешті благополучно повернувся на свою базу в Донецьку.

Окремо наголошується, що жоден з автомобілів СММ не був пошкодженим.

Нагадаємо, 5 травня в СММ ОБСЄ заявили про сексуальні домагання з боку озброєного чоловіка в ОРДЛО щодо члена патруля місії жіночої статі. Жінка зазнала сексуальних домагань з боку чоловіка, озброєного автоматом (АК-47), який погрожував, що не дозволить патрулю Місії рухатися в східному напрямку з Петровського до Роздольного, поки його вимоги не будуть задоволені. Патруль покинув цей район іншим маршрутом, і СЦКК поінформував про те, що трапилося.

Глава СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан засудив сексуальне домагання до члена місії й звернувся до бойовиків з вимогою розібратися з цим випадком.

Після цього бойовики "ДНР" декілька разів відмовлялися від зустрічей із спостерігачами ОБСЄ, натомість у захопленому "ЛНР" Луганську відбулася зустріч між співробітниками місії і старшим за рангом членом угруповання. Однак той не повідомив про будь-які заходи щодо усунення порушень, зафіксованих спостерігачами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація