Ніч у зоні АТО: бойовики відкривали вогонь із зеніток, БМП та мінометів

Ніч у зоні АТО: бойовики відкривали вогонь із зеніток, БМП та мінометів

Бойовики продовжують обстріли із забороненої зброї / Фото: Reuters

Найманці стріляють на основних напрямках фронту.

За минулу добу бойовики на Донбасі 45 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових, використовуючи при цьому широкий спектр озброєння.

Про це станом на ранок вівторка, 9 лютого, інформує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Зокрема, з гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні українські позиції в Опитному, Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Зайцевому, Майорську та на шахті Бутівка.

Крім того, під мінометний обстріл бойовиків потрапили українські укріплення в Пісках, Мар'їнці, Гнутовому та Троїцькому, що на межі Донецької та Луганської областей.

Також у районі Красногорівки, окрім гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, противник застосовував міномети калібру 82 мм, а також зенітну установку та БМП.

 

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 09 лютого 2016 року:Не припиняються провокації проросійських бо...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 8 лютого 2016 р.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї були обстріляні позиції сил АТО в Широкиному.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 8 лютого бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 7 лютого 61 раз, 6 лютого - 47 разів, 5 лютого - 84, 4 лютого - 81. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація