Німеччина виступила за те, щоб передати Україні ракети Taurus

Німеччина виступила за те, щоб передати Україні ракети Taurus

Україна може отримати від Німеччини ракети Taurus / Фото: ТСН.ua

Ракети дальністю 500 кілометрів можуть бити по ворогу далеко за лінією фронту.

В Німеччині виступили за те, щоб передати нашій державі крилаті ракети Taurus. Там зазначили, що це може стати важливим внеском у забезпечення безпеки та звільнення тимчасово окупованих територій. 

Про це в інтерв'ю виданню Redaktionsnetzwerk Deutschland повідомив представник опозиційного до уряду Олафа Шольца Християнсько-демократичного союзу (ХДС) з питань оборони Родеріх Кізеветтер.

Представник ХДС з питань оборони Родеріх Кізеветтер наголосив на необхідності підтримки партнерами України та використання всіх можливих засобів, що дозволені міжнародним правом, для боротьби з пов'язаною зброєю.

Кізеветтер зазначив, що німецькі крилаті ракети Taurus, які мають дальність дії до 500 кілометрів, можуть бути "дуже корисним внеском з боку Німеччини". Він вважає, що передача цих ракет Україні не повинна бути обмежена "червоними лініями". 

За його словами, Німеччина має незначну кількість таких ракет, але вони значно зміцнили б оборону України та допомогли б українським військовим атакувати російську військову інфраструктуру навіть за лінією фронту.

Політик наголосив, що 10 років тому Німеччина закупила близько 600 крилатих ракет Taurus для своїх збройних сил, але лише 150 з них знаходяться в наявності та готові до використання. Він вважає, що ці ракети було б розумніше передати Україні, де вони могли б бути використані для підвищення обороноздатності країни, ніж зберігати їх в Німеччині.

Зазначимо, що ракети Taurus являють собою авіаційну зброю великої дальності, спеціально розроблену для високоточного ураження захищених цілей без необхідності пролітати над зонами противникової повітряної оборони. Ці ракети мають носійний корпус, верхньорозташоване крило з невеликим подовженням, яке розкривається, а також хрестоподібне хвостове оперення з органами управління. Паливні баки розташовані між головкою самонаведення та двигуном по обидва боки від бойової частини.

Нагадаємо, що Шольца просять озброїти Україну ракетами Taurus, які є аналогом британським  Storm Shadow.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація