Оборонці Пісків обурені обстрілом церкви з танку бойовиків

Оборонці Пісків обурені обстрілом церкви з танку бойовиків

Військові кажуть, що не розуміють мотивів ворога.

Бойовики продовжують обстрілювати околиці Донецька з важкої зброї. У Пісках ворожий панцирник розтрощив 5-поверхівку й майже до цеглини розніс місцеву церкву, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Святиня стоїть із дірами у стінах, збитими куполами, але з дивом уцілілими дзвонами. Єдина жива істота під мурами церкви – це кинута господарями, кішка. "Купол уже був збитий, і недавно бачили, як по церкві бив танк. Я цього не розумію. Получається, що там люди взагалі не віруючі", - дивується військовослужбовець ЗСУ з позивним "Барон". Про інші споруди й говорити не доводиться. "Рівняють ці будинки, думаючи, що там наші позиції. Що вони можуть бачити із своїх позицій – вони все зрівнюють із землею", - каже боєць із позивним "Патріот".

Попри формальне перемир'я, українські військові в Пісках у повній боєготовності, а вартові не зводять очей із ворога. "Навпроти нас сіра зона до двох кілометрів, але в них позиції на відстані 600 метрів, 400 метрів є. Тому підходять, як хочуть. Сьогодні захотіли, підійшли, обстріляли нас і відійшли", - розповів боєць на псевдо "Торф". Особливо ж противнику милить очі український прапор у полі. Натомість бійці ЗСУ готові цей стяг нести аж до кордону з РФ. "Ми ту не перший рік, у нас бойовий досвід, чекаємо команду, якихось політичних рішень для того, щоб звільняти українську землю, зокрема місто Донецьк", - каже військовий з позивним "Кисіль".

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Штаб АТО повідомляє про трьох загиблих та чотирьох поранених на передовій

Штаб АТО повідомляє про трьох загиблих та чотирьох поранених на передовій

Повʼязані теми:

Наступна публікація