В Україну прибув швейцарський гуманітарний вантаж

В Україну прибув швейцарський гуманітарний вантаж

В Україну прибув швейцарський гуманітарний вантаж / Фото: lv.sfs.gov.ua

Серед усього необхідного реагенти для очищення води та медикаменти.

Швейцарія направила черговий гуманітарний вантаж із медикаментам та реагентами для очищення води на Донбас по обидві сторони розмежування.

Про це розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

31 вантажівка доставила вантаж у Красноармійськ, Маріуполь та Донецьк. Загальна вага реагентів понад півтисячі тонн вартістю 1 мільйон доларів.

У гуманітарному вантажі були необхідні хімічні реагенти для дезінфекції питної води для місцевого населення, а також потрібні медичні препарати та речовини. Так, чотири лікарні в Донецьку забезпечено реагентами для проведення лабораторних аналізів, цитостатичними препаратами та іншими медичними матеріалами. Аналогічний вантаж буде доставлено найближчим часом і до двох лікарень у Дніпропетровську.

"У травні та червні 2015 року Швейцарія вже здійснила декілька гуманітарних місій. До Красноармійська та Донецька доставили 740 тонн хімічних речовин для очищення води, а також медичні матеріали п'ятьом лікарням", - розповів міністр.

Задяки цьому, за його словами, у окупованому Донецьку вдалося забезпечити хіміотерапію для кількох сотень хворих на рак пацієнтів, а у Дніпропетровську сприяти здійсненню регулярного очищення крові для пацієнтів з нирковою недостатністю протягом трьох місяців.

Нагадаємо, українські прикордонники розповіли, що віз путінський 42-й "гумконвой" на ДонбасРосійська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового "гумконвоя" з продуктами харчування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація