Волкер закликав надалі тиснути на Росію санкціями

Волкер закликав надалі тиснути на Росію санкціями

Фото: УНІАН

Він також привітав рішення поставляти в Україну американську зброю.

Спецпредставник Сполучених Штатів Америки у питаннях України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії мають продовжувати свою дію задля подальшого тиску.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню La Stampa.

"Дуже важливо, щоб вони залишалися в силі до тих пір, поки не зникнуть причини, за якими вони були введені. Реалізація Мінських угод є ключовою умовою, і його провал є сильною мотивацією. Ми повинні залишити санкції до тих пір, поки Мінськ не буде реалізований, тому що вони створюють стимул для Москви поважати угоди", - заявив Волкер.

За його словами, єдність Європи й Америки у цьому питанні має ключову важливість. Адже у такому випадку Кремль не має можливості створити в Україні проросійську силу. Натомість спільні зусилля допомогли створити сильний анти-російський уряд.

Росія своїми діями лише посилює свою ізольованість, тому зусилля проти її дій в Україні мають змусити Кремль відступити.

Також Волкер привітав рішення США поставляти в Україну озброєння, бо, за його словами, країна повинна мати можливість себе захищати.

"Це гарна новина, тому що українці повинні бути здатні захищатися на своїй території", - сказав він. 

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що встановлення Україною прямих контактів із бойовиками "ДНР" і "ЛНР" лише затягне конфлікт на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація