Mercedes потрапив у скандал через обман з фургонами Sprinter

Mercedes потрапив у скандал через обман з фургонами Sprinter

Фото: carscoops.com

Компанія зняла рекламу, що вводила покупців в оману.

Компанія Mercedes-Benz потрапила в скандал через рекламу мікроавтобусів Sprinter в Америці.

Про це повідомляє дослідницьке агентство Truth in advertising.

У повідомленні говориться, що Mercedes у своїй маркетинговій компанії стверджував, що мінібуси зроблені у США. Тим не менше під час дослідження було доведено, що 90% авто вироблені за межами країни. Вони були зібрані на заводі німецької компанії у штаті Південна Кароліна.

Довести це Організації з захисту прав споживачів вдалося, вивчивши VIN-коди 2,4 тисяч фургонів Sprinter у місцевих дилерських центрах. Судячи з них, тільки 10% авто були повністю зроблені в Америці.

Інші Sprinter були помічені заводським кодом "P" або "N", а це означає, що вони зроблені на підприємствах Mercedes-Benz в Дюссельдорфі і Людвігсфельді у Німеччині.

У повідомленні Товариства захисту прав споживачів в Америці кажуть, що автомобіль може називатися "Зробленим у США", якщо більшість або всі його деталі такі. Немає точного відсоткового співвідношення, але Mercedes-Benz, судячи з повідомлення, виготовляв практично всі деталі за межами Америки.

Тепер реклама Sprinter, яка вводить в оману американців, заборонена. Німецькому виробнику дозволили називати свої фургони лише "Зібраними у США".

Раніше в Росії через небезпечний дефект відкликали величезну партію Mercedes преміум-класу. Преміальні авто можуть не виявляти рук водія на рульовому колесі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація