Skoda дозволить відкривати машини віддалено через смартфон

Skoda дозволить відкривати машини віддалено через смартфон

Фото: Skoda

Автокомпанія планує співпрацювати з кур'єрськими службами.

Компанія Skoda тестує технологію, завдяки якій кур'єри зможуть доставляти посилки просто в багажник автомобіля без присутності водія.

Реалізується все через спеціальний додаток, повідомляє прес-служба Skoda.

Власнику автівки досить вказати з телефону геолокацію і номерний знак. Кур'єр приїде на вказане місце і за допомогою програми зможе один раз відкрити багажник, щоб залишити замовлення.

Після того, як посилка буде поміщена в багажник Skoda, автомобіль заблокується, а власник отримає повідомлення про успішну доставку. Крім того, кур'єру необхідно зробити знімок доставленого товару для підтвердження виконання замовлення.

У Skoda повідомляють, що безпека – ключова проблема для впровадження системи. Усі дані програми планують передавати через зашифрований канал, а машини будуть відкриватися тільки на короткий проміжок часу, який вказав сам власник.

Така функція – це не далекосяжні плани – реальний прототип системи вже тестують на батьківщині бренду у Чехії. Автовиробник працює у тандемі з двома найбільшими онлайн-магазинами країни – Alaz та Rohlik – щоб випробувати нову схему доставки.

У найближчій перспективі проект планують також тестувати у Великій Британії.

Раніше згадувалось, що у Сербії планують побудувати завод Skoda. Він дозволить розвантажити виробництво у Чехії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація