Tesla буде приймати оплату за електрокари в Bitcoin

Tesla буде приймати оплату за електрокари в Bitcoin

Фото: Associated Press

У це було інвестовано 1,5 мільярда доларів.

Компанія Tesla оголосила про те, що буде приймати оплату за електрокари в криптовалюті Bitcoin.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначимо, що наразі вартість однієї монети Bitcoin досягла свого піку - в ніч проти вівторка, 9 лютого, вона становила 47 143 долари. Водночас загалом за останню добу криптовалюта подорожчала більш ніж на 22%.

В останні роки Bitcoin став більшою мірою загальною назвою, він все ще в основному використовується як інвестиційний продукт, а не як форма оплати. Кілька основних брендів дозволили клієнтам здійснювати покупки з його використанням через сторонні біржі і сервіси, але Tesla припустила, що вона може приймати їх безпосередньо в рамках більш широкого плану щодо включення криптовалюти в свій інвестиційний портфель.

Компанія розкрила інформацію в своїй квартальній звітності з цінних паперів, в якій також детально роз'яснювалася покупка Bitcoin на суму 1,5 мільярда доларів. Якщо клієнти купують Tesla за Bitcoin, компанія буде самостійно ухвалювати рішення про продаж криптовалюти, що деякі експерти розцінюють як вказівку на те, що Tesla може утримати хоча б частину монет і не продавати їх автоматично.

Раніше розповідалося про те, що Tesla вперше в історії завершила рік з прибутком.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація