Toyota патентує електричний безпілотник для велосипедистів

Toyota патентує електричний безпілотник для велосипедистів

Фото: motor1.com

Несподівану пропозицію висунув японський бренд, запропонувавши в конструкцію автомобіля вбудувати педалі і дозволити пасажирам самим виробляти енергію, заощаджуючи на оплаті проїзду.

Підрозділ японського виробника Toyota Engineering & Manufacturing North America (TEMA) подав заявку на патент системи, яка дозволить пасажирам додавати енергію автомобілю, просто крутячи педалі.

Передбачається, що це буде безпілотний електрокар, працюючий за принципом таксі, яке ви викликаєте з мобільного додатку. Після посадки в машину вам буде запропоновано варіант їхати в комфорті і відпочивати або покрутити педалі та зекономити на поїздці. Система буде споживати енергію, яку ви виробляєте, перетворюватиме її в електрику і подаватиме на акумулятори автомобіля.

Ідея добра, якщо не замислюватися про те, скільки енергії здатна виробити людина крутячи педалі. Наприклад, середня ціна за електроенергію в тій же Америці складає близько 12 центів за один кВт в годину, а протягом 30 хвилин ви зможете виробити приблизно 3,0 кВт. В результаті ваша компенсація за проїзд становитиме близько 40 центів.

І скільки з пасажирів наважиться розминатися таким чином? Мабуть, такий засіб пересування порадує тих, хто любить прогулянки на велосипеді або заняття в тренажерному залі і вважатиме таку фішку корисною для здоров'я.

Також ви можете почитати про десяти інноваційних технологій найближчого майбутнього, які творці вже демонструють в рамках шоу СЕЅ-2018.

Повʼязані теми:

Наступна публікація