Експерт пояснив, чому власникам "євроблях" не треба радіти рішенню Верховного суду

Експерт пояснив, чому власникам "євроблях" не треба радіти рішенню Верховного суду

Фото: www.flickr.com/Mic

Порушнику, імовірно, доведеться сплатити ще більший штраф.

Рішення Верховного суду про те, що користування власним авто з єврономерами як транзитним – не порушення – стосується лише одного закону. Тобто митниця скоригує звинувачення і тоді вже за таке шахрайство доведеться заплатити значно більше.

Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко, пише "24 канал".

Водій виграв суд про те, що йому несправедливо інкримінували правопорушення за статтею 469 Митного кодексу України. Але при цьому він визнав, що свідомо обдурив митницю, зазначивши авто, як транзитне.

Тепер митниця складе новий протокол про порушення уже статті 485 Митного кодексу України і штраф буде набагато більший. У новій справі винуватцю не вдасться включити "незнання", в якому режимі ввозилося авто, тому що:

  1. українець зареєстрував авто в Естонії особисто на себе;
  2. українець особисто визнав своє митне шахрайство і те, що вказав "транзит" з метою несплати податків, а Верховний суд – цей факт вказав у своєму рішенні.

Після нового позову та суду правопорушнику, імовірно, доведеться сплатити 300% несплаченої суми митних платежів.

Тому експрерт радить власникам "євроблях" тверезо оцінювати ситуацію та не вводити в оману оточуючих викривленням рельного рішення.

Раніше згадувалось, що за перевищення швидкості "євробляхами" листи отримують сторонні люди. Водії можуть реєструвати "євробляхи" не за своєю адресою.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація