Ця страва надзвичайно смачна, і прикрасить будь-який стіл — хоч буденний, хоч святковий.
Малосольний оселедець в кисло-солодкому соусі з маринованими огірками та цибулею настільки смачний, що у нашому в родині топі найсмачніших оселедців посунув місцем недавнього фаворита — польського оселедця в сметані.
Ця страва — щось середнє між просто маринованим оселедцем в дуже смачному соусі та салатом із оселедецем. Хрусткі невеликі мариновані огірки, трішки більші за корнішони, та велика кількість цибулі, яка маринується разом з рибою, додають особливої принади страві. При цьому такий оселедець під кисло-солодким маринадом по-дитячому простий в приготуванні!
Оселедець можна подати, як до святкового столу, так і до буденного або як додаток до простої печеної в лушпинні картоплі. А до картоплі, печеної в солі, чи картоплі, печеної в житньому борошні, — це буде взагалі надзвичайно вдало та смачно.
Плануйте приготування завчасно, адже найкращим оселедець стає на 2-3 добу. Він тоді добре промаринується, цибуля набуде потрібної кислинки й усе буде гармонійно поєднуватися.
А загалом, оселедець в кисло-солодкому соусі може стояти в холодильнику до 2 тижнів. Після першого тижня під впливом кислоти в маринаді він стає дещо жорсткішим, але на смак це не впливає.
Для кисло-солодкого маринаду краще використовувати магазинний кетчуп — з ним консистенція буде одноріднішою. За бажанням, якщо любите аромат нерафінованої соняшникової олії, можете використати її.
Інгредієнти:
- 2 малосольних оселедці, почистити, філетувати;
- 2 червоні цибулини, порізати великими кубиками (можна замінити звичайною білою цибулею);
- 4 невеликих маринованих огірки, порізати кружечками.
Для маринаду:
- 60 мл яблучного оцту;
- 50 мл меду;
- 100 мл кетчупу;
- 50 мл рослинної олії;
- 100 мл маринаду з маринованих огірків.
Приготування покроково:
1) Філе оселедця добре помити й порізати порційними шматками.
2) Усі інгредієнти для маринаду добре перемішати в невеликому посуді.
3) У глибоку миску покласти огірки, цибулю та маринад. Перемішати все разом.
4) Додати шматочки оселедця й добре перемішати.
5) Перекласти оселедець у велику банку, лоток або лишити в мисці й накрити кришкою. Поставити в холодильник на 2 доби маринуватись.
Страву можна тримати в холодильнику до 2-х тижнів. Подавати оселедець в кисло-солодкому маринаді з огірками та цибулею в охолодженому вигляді.
Смачного!
Більше рецептів читайте на picantecooking.com