Печеня зі свинячими ребрами

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Така страва ідеально підходить як для святкового, так і для повсякденного меню.

Ароматна печеня зі свинячими ребрами — ідеальний варіант для смачного обіду. А щоб надати страві трохи новизни, я рекомендую додати хрусткий арахіс і трішечки кагору, який ідеально підкреслить смак печені. Така печеня зі свинячими ребрами ідеально підходить як для святкового, так і для повсякденного меню.  

Час підготовки — 20 хвилин.

Час приготування — 40 хвилин.

Вам знадобиться:

  • свинячі ребра — 500-600 г;
  • корінь селери — 100 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сметана (для подачі) — 4-6 шт.;
  • арахіс (солоний смажений) — 100 г;
  • зерна коріандру — 1 дрібка;
  • кагор (або коньяк, за бажанням) — 20-30 мл;
  • рослинна олія (для смаження) — 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Свинячі ребра наріжте середніми шматочками і натріть сіллю.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_1
ТСН.ua

2. Моркву очистіть і наріжте невеликими кубиками (меншими, ніж наріжете картоплю). Одну цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Корінь селери наріжте такими ж кубиками, як і моркву.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_2
ТСН.ua

3. Розігрійте сковороду з 2 ст. л. рослинної олії та обсмажте шматочки м'яса на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Так у них утвориться апетитна скоринка, а всередині м'ясо залишиться соковитим.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_3
ТСН.ua

4. За бажанням додайте до м'яса 20-30 мл кагору і почекайте, поки алкоголь випарується. Це робити не обов'язково, але я рекомендую все ж додати, кагор підкреслить смак страви і зробить печеню ще більш ароматною.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_4
ТСН.ua

5. В ту ж пательню, в якій смажилося м'ясо, викладіть моркву і селеру. Припустіть кілька хвилин на середньому вогні. Потім додайте цибулю і роздавлені два зубчики часнику. Готуйте ще кілька хвилин, овочі не повинні бути повністю готовими.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_5
ТСН.ua

6. Картоплю очистіть і наріжте великими кубиками. Викладіть овочі в ємність для запікання на картоплю.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_6
ТСН.ua

7. М'ясо зі сковорідки перекладіть в ємність для запікання. Зверху на м'ясо викладіть картоплю, трохи присоліть. Додайте дрібку зерен коріандру. Вони нададуть страві особливого аромату.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_7
ТСН.ua

8. Влийте в ємність трохи води, так щоб вона піднялася на одну третину висоти каструлі або сотейника, закрийте кришкою і запікайте в духовці при 180 градусах приблизно 40 хвилин.

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_8
ТСН.ua

9. За 10 хвилин до готовності додайте дрібку арахісу (80-100 г). Мені подобається, коли горішки залишаються трохи твердими. При подачі додайте в кожну порцію по 1 ст. л. сметани (всього знадобиться приблизно 4-6 ст. л.).

Печеня зі свинячими ребрами, для блогів_9
ТСН.ua

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції