Леонорі потрібна операція, яка дасть можливість дочекатись трансплантації печінки

Леонорі потрібна операція, яка дасть можливість дочекатись трансплантації печінки

Жінка сподівається, що її черга надійде якнайшвидше.

Історія хвороби Леонори почалася взимку 2017 року, тоді через погіршення стану вдалося встановити, що у жінки гепатит С, який вже тоді вразливо вплинув на печінку.

«Гепатит С називають ласкавим вбивцею, де і коли його занесли, вже не має значення. Бо гепатит був вилікуваний і здавалося, що проблема пішла, але через два роки, восени 2019-го, з'явилася перше кровотеча. Кровотечі виникають через те, що печінка погано качає кров і вся напруга йде на вену в стравоході. За одну кровотечу втрачається до 1-1,5 л крові. Це є найнебезпечніше прояв цирозу печінки, який на той час вже спровокувала хвороба. За рік кровотеч було 5», - пригадує Леонора.

Цього року постало питання пересадки печінки від трупного донора. «Зараз я готуюся на операцію зі зміцнення вени в стравоході, щоб дожити до трансплантації. Операція коштує 50 тис грн. А далі я буду чекати поки мене викличуть на трансплантацію. Це може статися в будь-який момент. Сама операція оплачується державою, але потрібні гроші на реабілітаційний період», - розповідає жінка.

Леонора - одна із перших, хто подав документи на трансплантацію від трупного донора з Миколаєва, є шанси на операцію в Україні і також жінка стоїть у черзі на проведені заміни органу в Мінську. Та поки шансів, що донор знайдеться скоро, мало. "Ми стали в чергу в дві країни і в Україні, і в Мінськ, якщо МОЗ розгляне мої документи і виділить гроші на операцію, мені потрібно буде їхати до Мінська і жити там, і чекати орган. Це все дуже великі розтрати в такі нелегкі часи пандемії.  Прошу допомогти нам дійти до кінця цього нелегкого шляху. Адже тільки з загальними зусиллями життя буде врятовано», - переконує жінка.

Реквізити для допомоги:

Приват банк 4149629312387368 Шитік Леонора

Повʼязані теми:

Наступна публікація