Марія Яремчук поділилася сімейним рецептом великодньої паски

Артистка розповіла, що цей рецепт дістався їй від мами.

Українська співачка та фіналістка шоу "Голос країни" Марія Яремчук, яка у дизайнерському вбранні "запалила" у Палаці спорту, сьогодні завітала до студії "Сніданку з 1+1".

Напередодні Великодня Марія поділилася рецептом паски, за яким виріб готують у її родині.

Тож, для того, аби приготувати великодню паску від Марії Яремчук вам знадобляться такі інгридієнти:

1 кг борошна; 50 г дріжджів; 1,5 ст. молока; 10 жовтків і 7 білків; 250 г цукру; 200 г масла; 100 г родзинок; 25 г коньяку; 25 г цукатів; 3 ч. л. лимонної цедри; 1ч.л. молотого кардамону; 0,5 ч. л. мускатного горіха молотого; 1ч.л. шафраново-масляної суміші; 3-4 ч. л. ванільного цукру або ванілі; 0,5 ч. л. солі

Рецепт паски від Марії Яремчук

Спочатку готується опара: 

1) 100 г борошна залити 100 мл гарячого молока та розмішати до однорідної маси; 

2) 50 г дріжджів розвести в теплому молоці і дати постояти 10 - 15 хв.; підійде - додати опару, з'єднати та дати постояти ще 1 годину; 

3) 3 білки збити з цукром (250 гр) додати решту молока - 1 стакан, дати жовтки - 7 шт., сіль 0,5 ч. л.; розмішати і розділити на 2 рівні частини. В першу частину влити опару, додати 250 г борошна, вимішати, дати підійти. 

4) Через 60 хв. додати другу частину, всипати 500 г борошна і місити доти, поки не відставатиме від рук. Влити невеликими порціями розтоплене масло і вимішати. Додати масляно-шафранову суміш, прянощі, коньяк, накрити, щоб підійшло, на 1 - 1,5 год. Ще вимішуємо та додаємо цукати, родзинки, вимішані в муці. 

Залишити підходити ще годину! Форми для випікання змастити маслом, сухарями, змішаними з борошном, наповнити тістом на 1/2 і даємо піднятись. 

Випікати в розігрітій печі -180 - 45 хв. 

Прикрасити глазур'ю з яєць і цукру.

Нагадаємо, наприкінці березня Марія Яремчук представила запальний трек про Карпати. Артистка випустила композицію "Моя весна".

ВідеоМарія Яремчук розповіла про родинні Великодні традиції

Залиште свій коментар

Наступна публікація