Принц Гаррі та Меган відмовилися від своєї сторінки в Instagram

Принц Гаррі та Меган відмовилися від своєї сторінки в Instagram

Фото: Associated Press

Подружжя складає свої королівські повноваження.

Меган та принц Гаррі відмовилися від своєї офіційної сторінки в Instagram.

Так, напередодні у фотоблогу герцогів Сассекських з'явився останній допис, у якому вони звернулися до своїх підписників. Вони зауважили, що у цей непростий для світу час найважливіше – здоров'я та добробут усіх людей та пошук рішень багатьох проблем, які з'явилися у результаті пандемії коронавірусу.

"Й хоча ви більше не побачите нас тут, робота триває. Дякуємо цій спільноті за підтримку, натхнення і загальне прагнення зробити світ добрішим. Ми з нетерпінням чекаємо на швидке возз'єднання з вами", - повідомили Гаррі та Меган 11 мільйонам фоловерів своєї сторінки.

Також герцоги Сассекські розповіли, чим планують зайнятися найближчим часом. Так, королівське подружжя у ці непрості часи хоче "зосередити увагу на новій главі свого життя, щоб зрозуміти, який внесок зможе зробити".

Зауважимо, що представник Гаррі та Меган підтвердив, що подружжя більше не користуватиметься сторінкою SussexRoyal у Instagram. Окрім того перестане оновлюватися веб-сайт SussexRoyal.com

Відсьогодні, 31 березня, Меган та принц Гаррі офіційно перестають виконувати обов'язки старших членів британської королівської сім'ї.

Нагадаємо, королівська родина заявила про бажання жити на дві країни - Британію і  Канаду у заяві про вихід їх із королівської родини. Королева Єлизавета ІІ все ж таки підтримала рішення подружжя відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі. 

Своє рішення Гаррі пояснив тим, що після одруження з американською акторкою Меган Маркл вони сподівалися, що продовжать служити королеві, але без державного фінансування, але це було неможливим. 

Також відомо, що принц Гаррі і Меган Маркл все таки не зможуть використовувати титули Його і Її Королівська високість. Вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків. Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії. Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів. Окрім того, якщо принц Гаррі та Меган Маркл ухвалили рішення вийти з королівської родини, то повинні повернути британським платникам податків гроші, які були витрачені на весілля. Загалом борг пари на сьогодні становить 5 млн фунтів стерлінгів.

Також королева Єлизавета ІІ позбавила онука та його дружину ролі послів молоді країн Співдружності. Подейкують, що це була одна з найулюбленіших місій подружжя. 

Наразі подружжя проживає у Канаді, де вже встигли викликати незадоволення місцевих жителів. Канадці були вимушені скласти петицію з проханням не покривати рахунки королівському подружжю за допомогою платників податків. 

Чим планують займатися герцоги у Канаді достеменно невідомо, однак нещодавно стало відомо, що подружжя зароблятиме собі на життя, знімаючи документальні стрічки. Пара займатиметься виробництвом і озвученням документальних фільмів на соціальні теми, зокрема, про психічне здоров'я та зміну клімату. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація